


Információk, érdekességek
Jeges bûnök, meggyre és cseresznyére
2007. május 31.
Rummal és konyakkal, vagy csak egyszerûen porcukorba forgata akarod? A bûn mindig csábít, és a lédús gyümölcsökkel még csak nem is annyira megbocsáthatatlanok...
Hozzávalók:
Rizstej, vagy soány tej
Rizs (esetleg tejberizsnek elõfõzött)
1 csomag vaniliás cukor
tejszín
magozott friss meggy és /vagy cseresznye
Csipetnyi fahéj ésporcukor
(Rum, konyak, ízlés szerint)
Karamellás almaleves szegfûborssal bolondítva
2007. május 30.
A friss almánál nem zamatosabb és vitamindúsabb étel van, és ha értjük a módját, olyan különleges levest varázsolhatunk belõle, hogy a mesterszakácsok is megirigylik!
Hozzávalók:
4 közepes savanykás alma
4 evõkanál cukor
1 darabka fahéj
3 szem szegfûbors
2 dl fehérbor
(betétnek tejbegríz)
Ebéd helyett vacsorázunk 2.rész
2007. május 21.
A legfrissebb felmérések szerint magyarok közel harmada rendszertelenül étkezik!
Mit eszünk legszívesebben?
A tíz legszívesebben és leggyakrabban fogyasztott élelmiszerek rangsorában is történtek változások. A hagyományos fõzött levesek 2005-höz képest kedveltebbek csakúgy, mint a sajtok, tésztafélék és a szárazáruk (szalámi, kolbász). A kedveltségi tízes listán az elõzõ mérési idõszakhoz képest lejjebb csúsztak a szárnyasok, a burgonya, gyümölcsök és a zöldségek. Ugyanakkor gyümölcsöt, ásványvizet az elõzõekhez képest gyakrabban; teát, tejet és zöldségeket viszont ritkábban fogyaszt a lakosság. A leggyakrabban fogyasztott élelmiszerek elsõ három helyezettje változatlanul a fehér kenyér, kávé és a hagyományos fõzött levesek.
Ebéd helyett vacsorázunk - 1. rész
2007. május 20.
A legfrissebb felmérések szerint magyarok közel harmada rendszertelenül étkezik!
A GfK Hungária étkezési szokásokat felmérõ tanulmányának adatai jól tükrözik a napjainkban jellemzõ életmódot, a korábbiakhoz képest átalakuló "napirendet". 2005-höz képest jelentõsen megnõtt azok aránya, akik fõ étkezése az ebéd helyett a vacsora, illetve a magyarok közel harmada bevallottan rendszertelenül étkezik. A GfK Hungária által, a válaszadók étkezési szokásai mentén létrehozott hat fogyasztói csoport közül a tradicionális magyar ételeket fogyasztó "kiegyensúlyozott középutasok" és "gondoskodó háziasszonyok" csoportja a legjelentõsebb.
A gyermekkori elhízás leküzdhetõ!
2007. május 17.

További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...275276277...296