Információk, érdekességek

Jeges bûnök, meggyre és cseresznyére

2007. május 31.

Rummal és konyakkal, vagy csak egyszerûen porcukorba forgata akarod? A bûn mindig csábít, és a lédús gyümölcsökkel még csak nem is annyira megbocsáthatatlanok... 
 

Hozzávalók:
  Rizstej, vagy soány tej
  Rizs (esetleg tejberizsnek elõfõzött)
  1 csomag vaniliás cukor
  tejszín
  magozott friss meggy és /vagy cseresznye
  Csipetnyi fahéj ésporcukor
  (Rum, konyak, ízlés szerint)


Karamellás almaleves szegfûborssal bolondítva

2007. május 30.

A friss almánál nem zamatosabb és vitamindúsabb étel van, és ha értjük a módját, olyan különleges levest varázsolhatunk belõle, hogy a mesterszakácsok is megirigylik! 
 

Hozzávalók:
  4 közepes savanykás alma
  4 evõkanál cukor
  1 darabka fahéj
  3 szem szegfûbors
  2 dl fehérbor
  (betétnek tejbegríz)


Ebéd helyett vacsorázunk 2.rész

2007. május 21.

A legfrissebb felmérések szerint magyarok közel harmada rendszertelenül étkezik!


Mit eszünk legszívesebben?


A tíz legszívesebben és leggyakrabban fogyasztott élelmiszerek rangsorában is történtek változások. A hagyományos fõzött levesek 2005-höz képest kedveltebbek csakúgy, mint a sajtok, tésztafélék és a szárazáruk (szalámi, kolbász). A kedveltségi tízes listán az elõzõ mérési idõszakhoz képest lejjebb csúsztak a szárnyasok, a burgonya, gyümölcsök és a zöldségek. Ugyanakkor gyümölcsöt, ásványvizet az elõzõekhez képest gyakrabban; teát, tejet és zöldségeket viszont ritkábban fogyaszt a lakosság. A leggyakrabban fogyasztott élelmiszerek elsõ három helyezettje változatlanul a fehér kenyér, kávé és a hagyományos fõzött levesek.


Ebéd helyett vacsorázunk - 1. rész

2007. május 20.

A legfrissebb felmérések szerint magyarok közel harmada rendszertelenül étkezik!

A GfK Hungária étkezési szokásokat felmérõ tanulmányának adatai jól tükrözik a napjainkban jellemzõ életmódot, a korábbiakhoz képest átalakuló "napirendet". 2005-höz képest jelentõsen megnõtt azok aránya, akik fõ étkezése az ebéd helyett a vacsora, illetve a magyarok közel harmada bevallottan rendszertelenül étkezik. A GfK Hungária által, a válaszadók étkezési szokásai mentén létrehozott hat fogyasztói csoport közül a tradicionális magyar ételeket fogyasztó "kiegyensúlyozott középutasok" és "gondoskodó háziasszonyok" csoportja a legjelentõsebb.


A gyermekkori elhízás leküzdhetõ!

2007. május 17.

Ha hiszünk az orvosok és a táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek megfigyeléseinek, a gyermekek napjainkban kevésbé kalóriadús ételeket fogyasztanak, mint néhány évtizeddel ezelõtt - mégis egyre több túlsúlyos van közöttük. Ahhoz azonban, hogy megtorpanjon ez a tendencia, tudnunk kell: ne rögtön a kövér gyermek lefogyasztására törekedjünk, hanem fokozatosan változtassuk meg étkezési szokásait, életmódját, és alakítsuk ki számára az ehhez szükséges családi környezetet.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...275276277...296